Tervetuloa Helsinkiin

Helsingin keskeisin, erityisesti kesällä täydellinen sijainti Kauppatorin kupeessa on yksi parhaimmista syistä tulla nauttimaan kesälomasta Hotel Havenissa. Katso vinkkimme merelliseen Helsinki-kesään Tall Ships Racesista Lonnan ja Suomenlinnan saariin, kesäseikkailuihin kaupungilla ja Havenin ihanaan piknikkiin. Nämä nähtävyydet pysyvät pääkaupunkimme suosituimpina kohteina vuodesta toiseen. Koska etäisyydet Helsingissä ovat lyhyet, ehdit poiketa useammassakin kohteessa saman päivän aikana.

Myös kaupunkijuhannuksen viettäjille Hotel Haven tarjoaa eturivin paikat: lähes kaikki Helsingin juhannusjuhlat ovat melkein kotiovella, pienen kävelyn tai tunnelmallisen lauttamatkan päässä. Ota Kauppatorilta lautta Lonnaan tai Suomenlinnaan, piipahda Allas Sea Poolilla, ja perinteisempään juhannusjuhlaan voit myös varata esimerkiksi juhannusristeilyn tai karauttaa Seurasaaren Juhannusvalkeille. Juhlit sitten perheen, kumppanin, tai ystävien kanssa – voit herätä juhannusaamuun nauttimaan kaupungin kauneimmasta aamiaismiljööstä merinäköaloin, ja unohtaa arjen hetkeksi täysin Havenin pehmeissä lakanoissa rentoutuessasi juhannusseikkailujen ja -taikojen keskellä.

Lue lisää juhannuksesta Helsingissä täältä, ja katso kaikki vinkkimme kesä-Helsinkiin sekä etumme kesä-Haveniin alta.


Tall Ships Races

Tall Ships Races on suurten purjelaivojen kilpailu, jonka tarkoituksena on edistää kansainvälistä ystävyyttä ja kouluttaa nuoria purjehdustaidossa. Purjehdukset tuovat yhteen ihmisiä eri kansallisuuksista, uskonnoista ja kulttuureista ja kiertävät useissa kansainvälisissä satamissa, edistäen kansainvälistä ystävyyttä ja yhteistyötä.

Helsinki toimi edellisen kerran The Tall Ships Races -tapahtuman näyttämönä vuonna 2013 ja toivottaa laivaston tervetulleeksi viidennen kerran vuonna 2024 – ja Hotel Haven on iloinen saadessaan olla tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Hotel Haven sijaitsee ihanteellisella paikalla Eteläsatamassa, jossa voi nauttia festivaalitunnelmasta ja upeista purjelaivoista, ja onkin loistava paikka majoittua Helsingin purjehdusosuuden aikana 4.–7. heinäkuuta 2024.

Lisätietoja Hotel Havenin tapahtumista Tall Ships Races 2024 aikana on tulossa pian.


Lonna

Vain 150 metriä pitkä, pieni söpö Lonnan saari kuuluu Suomenlinnan kaupunginosaan ja sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Etäisyys mantereelta on vain 1,5 kilometriä ja matka Lonnaan taittuu FRS Finlandin vesibussilla noin kymmenessä minuutissa. Vesibussiin pääset hyppäämään Kauppatorin Lyypekinlaiturilta, vain parin minuutin kävelymatkan päässä Hotel Havenista.

Lonna kutsuu viettämään kesäpäiviä ja -iltoja saunomisen, hyvän ruoan, erilaisten tapahtumien sekä upeiden merimaisemien ihailun parissa.

Havenin yhteistyökumppanina Lonnan Ravintola tarjoaa -20 % menustaan hotellivierailun yhteydessä. Lue lisää täältä.

Kauppatori

Kauppatori on Helsingin kansainvälisin ja tunnetuin tori. Se sijaitsee Eteläsatamassa Esplanadin puiston päässä. Kauppatorilla myydään ja ostetaan matkamuistoja ja elintarvikkeita, mutta tori on myös arkinen paikka, jonka kojuissa käydään munkkikahveilla. Lämmitettyyn telttakahvioon voi pistäytyä kuumalle kahville vaikka keskellä paukkuvia pakkasia Kauppatorilla on pääkaupungin historiallisista kerroksista muistuttava Helsingin vanhin julkinen muistomerkki, C.L. Engelin suunnittelema punaisesta graniitista tehty obeliski. Kauppatorin laidalla sijaitsevat niin Helsingin kaupungintalo, Ruotsin suurlähetystö kuin Presidentinlinna.

Avoinna päivittäin. Eteläranta

Vanha kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889. Kauppiaiden valikoimista löytyvät mm. juustot, kalat, äyriäiset, lihat, kasvikset, hedelmät sekä mausteet, kahvit ja teet, herkkuja unohtamatta. Hallikauppiaat hoitavat myös erikoistilaukset tarvittaessa. Lisäksi hallissa toimii Suomen pienin Alko, ja useampi kahvila ja ravintola.

Katso aukioloajat: vanhakauppahalli.fi Eteläranta

Senaatintori

Senaatintorin ympäristö on ainutlaatuinen uusklassinen kokonaisuus. Sitä hallitsee neljä C. L. Engelin (1778-1840) suunnittelemaa rakennusta: Tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Yliopiston päärakennus ja Kansalliskirjasto. Keskellä toria sijaitsee Aleksanteri II:n patsas (1894). Tuomiokirkko on kenties koko Suomen kuvatuin ja tunnetuin rakennus. Kaupungin vanhin kivirakennus Sederholmin talo sijaitsee Senaatintorin kaakkoiskulmassa. Talossa toimii nykyään Kaupunginmuseo. Senaatintorin läheisyydessä sijaitsee vilkastunnelmainen Kauppatori ja viihtyisä Esplanadin puisto.

Avoinna päivittäin. Senaatintori, Kruununhaka

Suomenlinnan merilinnoitus & Ravintola Adlerfelt

Suomenlinnan merilinnoitus on upea Unescon maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimmista käyntikohteista. Linnoitus on Helsingin kaupunginosa, jossa asuu noin 800 asukasta. Suomenlinna on saanut muotonsa historiallisten vaiheiden kautta osana Ruotsin, Venäjän ja Suomen puolustusta. Linnoituksessa on kuusi kilometriä muuria, sata tykkiä, jännittäviä tunneleita sekä kauniita puistoalueita. Suomenlinnassa on myös museoita, opastettuja kierroksia, ravintoloita ja tapahtumia moneen makuun. Tietoa opastetuista kierroksista löytyy Suomenlinnan verkkosivuilta. Suomenlinna sijaitsee Helsingin edustalla ja sinne pääsee ympäri vuoden helposti HSL:n lautalla Kauppatorilta vain 15 minuutissa. Kesäisin toukokuusta syyskuuhun Suomenlinnaan kulkee myös vesibussi.

Suomenlinnassa sijaitsee myös ihana Adlerfelt-ravintola. Adlerfeltissa tutkitaan jatkuvasti paikallisia ruokaperinteitä ja sesonkeja, inspiroidutaan niihin liittyvistä raaka-aineista. Luodaan tämän päivän modernia ruokakulttuuria kunnioittaen Suomenlinnaa, oivaltaen sen eri vaiheita.

Havenin yhteistyökumppanina Lonnan Ravintola tarjoaa -20 % menustaan hotellivierailun yhteydessä. Lue lisää täältä.

Löyly

Ville Haran ja Anu Puustisen suunnittelema, vuonna 2016 avattu Löyly on ainutlaatuinen niin sijainnin kuin arkkitehtuurin puolesta. Rakennuksessa toimii ravintola, terassi ja kolme saunaa. Kaikki kolme saunaa ovat puulämmitteisiä: jatkuvalämmitteinen sauna, kertalämmitteinen sauna ja Helsingin ainoa yleisölle avoin savusauna. Yhdellä käynnillä voi kokea kaikki perinteiset löylytyypit. Saunojen väliin jää takkahuone, jossa voi levähtää saunomisen lomassa. Mereen pääsee uimaan, myös talvella. Miehille ja naisille on omat pukuhuoneet ja suihkut, mutta saunat ja oleskelutilat ovat yhteiset.

Tarkista saunomisajat ja palvelut: loylyhelsinki.fi
Hernesaarenranta 4

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool on merikylpylä ja kaupunkikeidas Kauppatorin kupeessa. Allas tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Merikylpylä on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Altaalla on kolme saunaa, kaksi lämmitettyä makean veden allasta sekä yksi merivesiallas, jonka lämpötila mukailee meren lämpötilaa. Lisäksi Altaalta löytyy ulkokuntosali, ravintola ja kahvila, ohjattua liikuntaa ja hyvinvointipalveluita ja kulttuuria.

Tarkista kesän uintien ja palvelujen aukioloajat täältä. Katajanokanlaituri 2a


(Lähteet: www.myhelsinki.fi)

Havenin suosikit ja edut ikimuistoiseen kesälomaan

Viivy hetki pidempään

Viivy pidempään luonamme, nauti tunnelmallisesta Hotel Havenista Kauppatorin kupeessa kesäisen Helsingin sydämessä sekä nappaa viipymäetusi.

Family

Helsinki-seikkailulle perheen kanssa? Hotel Havenin keskeinen sijainti Kauppatorin naapurissa Helsingin sydämessä antaa täydellisen tukikohdan monenlaisiin perheiden yhteisiin hetkiin ja aktiviteetteihin. Majoittuessasi koko perheen kanssa, Haven tarjoaa lisähuoneen 50 % edullisemmin.

Havenin piknik

Rakkauden satama Haven tarjoaa ihastuttavan piknik-elämyksen huoneessa tai sviitissä nautittuna, piknik-korin voi myös tilata ennakkoon noudettavaksi suunnatessasi puistoon tai merenrantaan nautiskelemaan. Lue lisää ja varaa piknik-elämys Havenista.

  • Veloitukseton internet
  • Parhaan hinnan takuu

Miksi varata suoraan sivuiltamme hotelhaven.fi →
Varaa nyt

Saapuminen

Lähtö