Finnjävel

Henri Alen, Tommi Tuominen, Annukka Oksanen
SIDOTTU, suomi, 2017

Helsingissä sijaitseva ravintola Finnjävel on monella tapaa ainutlaatuinen. Harvassa huippuravintolassa vieras saa eteensä luusoppaa ja savusilliä tai oman pienmeijerin valmistamaa piimää. Finnjävel onkin kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille, sen nykyään usein sivuutetuille ja halveksituillekin perinteille. Ravintolan keittiöpäälliköt Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat Finnjävelin myötä palauttaneet suomalaiselle ruokaperinteelle sen ansaitseman arvostuksen.  Ravintola Finnjävel on elämys, ja niin Henri Alénin ja Annukka Oksasen luoma Finnjävel-kirjakin. Teoksessa kuvataan ravintolan arkea ja avataan suomalaisen ruokakulttuurin juuria. Nico Backströmin ottamissa upeissa kuvissa osansa saa myös ravintolan design: koko sisustus pöydistä laseihin jaaterimiin on sekä suunniteltu että toteutettu Suomessa Finnjäveliä varten.Ja se ruoka! Niin kuvista kuin resepteistäkin lukijalle avautuu aivan uudenlainen näkökulma arvokkaaseen ruokaperinteeseemme. Huippuravintolan huippureseptien lisäksi kirjasta löytyy jokaiselle kotikokille sopivia versioita Finnjävelin ruoista.


Finnjävel
Eteläranta 16, 00130 Helsinki

Aukioloajat: 
ma–la 18.00–23.30 

  • Veloitukseton internet
  • Parhaan hinnan takuu

Miksi varata suoraan sivuiltamme hotelhaven.fi →
Varaa nyt